04 Aralık 2020
1805
ABONE OL

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali: Taşta, Suda ve Kumda Müzik

Gümüşlük’ün klasiği haline gelen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum’da usta isimler ve genç yeteneklerle klasik müzik şöleni yaşatıyor. Gümüşlük’ün 2500 yıllık tarihi dokusu ve muhteşem doğasının eşlik ettiği Gümüşlük Klasik Müzik Festivali taşta, suda ve kumda muhteşem konserlere imza atıyor. 

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali: Taşta, Suda ve Kumda Müzik

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, AB’nin EFFE etiketi ile onurlandırdığı sınırlı sayıdaki festival arasında yer alıyor. Klasik müzik dünyasında önemli bir festival olarak anılan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali dünya müzik otoritelerinin yakından tanıdığı ve müzisyenler tarafından rağbet gören bir festival olma özelliğini taşıyor.

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali ilk defa 2004 yılında Bodrum’un şirin balıkçı kasabası Gümüşlük’te düzenlendi. 2004 yılından beri de her yaz klasik müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor. Piyanist Eren Levendoğlu ve Piyanist Gülsin Onay’ın önderliğinde bir piyano festivali olarak Gümüşlük’te başlayan serüven, uluslararası klasik müzik festivali olarak yoluna devam etti.

Antik Kalıntılarda Klasik Müzik Şöleni

Yurdumuzdan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen birbirinden değerli müzisyenleri sanatseverlerle buluşturan festival, dünyanın ve Türkiye’nin en uzun soluklu ve kapsamlı festivalleri arasında yer alıyor. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, her yıl 20 ile 30 civarında konser ve etkinliğe imza atıyor.

400 yıllık tarihiyle dikkat çeken Ortodoks Şapeli Eklisia’da gerçekleştirilen konserleri her yıl 10-15 bin civarında sanatsever izleme şansı buluyor. Daha çok sanatsevere ulaşmak için aynı anda bin kişinin izlemesine olanak sağlayan Antik Taş Ocağı’nda konser verilmeye başlandı.

Myndos Antik Kenti Ege ile Akdeniz’in tam kesiştiği noktada Leleg’lerin hüküm sürdüğü Anadolu’nun en eski kentlerinden biri. Tamamen sit alanı olan Gümüşlük de bu antik kentin kalıntıları üzerine kurulu. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali de bu antik kalıntılar üzerinde yapılıyor.

Tarihi Taş Ocağında “Taşta” Konserleri

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali taşta, suda ve kumda başlıklı bölümlerden oluşuyor. “Taşta” serisinde, 25 asırlık Antik Taş Ocağı’nda konserler düzenleniyor. “Suda” konserleri, birbirinden değerli caz sanatçılarına ev sahipliği yapıyor. “Kumda” başlıklı bölümdeyse festivalin genç yeteneklerine yer veriliyor.  

Ülkemizin değerli müzisyenlerinin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden usta sanatçıların konser verdiği “Taşta” konserlerinde sanatseverlerle buluşuyor.

Günbatımı Eşliğinde “Suda” Caz

“Suda” başlıklı konserleri deniz kenarında gerçekleşiyor. Yurt dışından gelen caz ve etnik müzik sanatçıları unutulmaz anlar yaşatıyor.

Genç Yetenekler “Kumda”

“Kumda” serisindeki konseptte ise Gümüşlük Festival Akademisi öğrencileri Toprak Ev’de sanatseverlerle buluşuyor. Bu konserler öncesi özel etkinlikler ve mutfak atölyeleri düzenleniyor.

“Kumda” serisinde konser verecek olan genç yetenekler, konserler öncesi masterclass’lara katılıyor. Gümüşlük Festival Akademisi’nde virtüözlerden dersler alan genç müzisyenler yeteneklerini festivalde sergileme şansı buluyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

KÜLTÜR SANAT
En Çok İzlenen 8 Amazon Prime Filmi
KÜLTÜR SANAT
Mutlaka İzlenmesi Gereken Netflix Belgeselleri
KÜLTÜR SANAT
Muğla’daki Müzeler
Muğla’daki Müzeler
04.12.2020
1167