Son Dakika Haberleri
/
Daha iyi bir gelecek yaratmak ve yaşadığımız gezegenle daha uyumlu yaşamak için çaba gösterenlerin ilham verici hikayelerini buluşturan Bodrum Sürdürülebilir Film Festivali, farklı temaları içeren kısa ve uzun metrajlı 26 belgeseli izleyiciyle buluşturuyor.
Paylaşımcı, adil, açık, anlayışlı ve gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir dünya hayaliyle yola çıkan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, sürdürülebilirlik kavramının ve birbiriyle etkileşim içinde olan sistematik sorunları ele alıyor.
Dünyanın farklı bölgelerinden topladığı hikayelerle ilham vererek yeni bir yaşam kültürünün oluşmasına katkı sağlayan festival, etki odaklı seçkisiyle izleyiciyi dönüşüm için hareket etmeye çağırıyor. Sürdürülebilirlik kavramının doğru anlaşılması ve toplumda farkındalığın artması amacıyla 2008 yılında yola çıkan SYFF, yaşamın sürdürülebilirliğini anlatım çabasıyla ilham kaynağı oluyor.
21 Ülkeden Güçlü Bir Seçki
SYFF, izleyicisini harekete geçirmeye davet eden filmlerle dolu bir program sunuyor. Seçkisindeki filmlerle su, ulaşım, iklim, enerji, moda ve tarım gibi konularda karşılaşılan sorunların aslında birer semptom olduğunu gösterirken gerçek sorunları anlamaya davet ediyor. Belgesellerin ardından sahne alan konuşmacılar, müzik ve performans grupları festival programını zenginleştiriyor.
SYFF karmaşık küresel sorunlar karşısında insanların ürettiği ve hayata geçirdiği yaratıcı çözümleri içeren belgesellerle Bodrum’da izleyicilerle bir araya geliyor. İspanya, Haiti, Etiyopya, ABD, Kongo, Fransa, Hindistan, Almanya, Mozambik, Filistin, İsrail, Burkina Faso, Sri Lanka, Solomon Adaları, Hollanda, Bangladeş, Avusturya, İtalya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Türkiye’den ilham verici öyküleri ele alan belgeseller yaratıcı çözümleri gözler önüne seriyor.
Sürdürülebilir Yaşama Dair Her Şey
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali seçkisinde yer alan, Türkiye’nin dahil olduğu 21 ülkeden 27 kısa ve uzun metrajlı belgesel sürdürülebilir turizm, kırsal kalkınma, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, döngüsel ekonomi, kooperatifçilik, vatandaşlık geliri, tarım ve hayvancılık, deniz koruma alanları ve biyoçeşitlilik, iklim değişikliği kaynaklı çatışma, iklim değişikliği adaptasyonu, sosyal etki odaklı işletmeler, sosyal girişimcilik, sosyal ve ekolojik sorunlarla iş birliğinin önemi, toplumsal olaylarda kadının rolü gibi çok geniş yelpazede temayı ve yaklaşımı barındırıyor. Bunun yanında artan kuraklık, sel, orman yangını, çatışma, eşitsizlik, gıda fiyatı gibi sorunları da ele alıyor.
İhtiyacımız olan tüm çözümler ölçeklenebilir ve herkes tarafından uygulanabilir hale geliyor. Sürdürülebilir bir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları buluşturan festival, çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuklarının gelecekte yaşayacağı dünyadan endişeli aileleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri izlemeye davet ediyor.
0 Yorum