Son Dakika Haberleri
/
Muğla’nın Milas ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve Menteşeoğulları Beyliği'ne başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'ndeki 700 yıllık olduğu değerlendirilen Bey Hamamı eski ihtişamına kavuşacak.
Bölgenin en önemli ören yerleri arasında yer alan ve yıl boyunca kazı çalışmaları yapılan Beçin Antik Kenti'nde gün yüzüne çıkartılan kalıntılar tarihe ışık tutuyor. Ayakta kalan tarihi yapılar, restore edilerek turizme kazandırılıyor.
Beçin Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, antik kentin tarihinin milattan önce iki binlere kadar uzandığını ancak asıl önemini Menteşe Beyliği döneminde kazandığını söyledi.
Dönemin Sosyal Hayatı ve Mimarisi Ortaya Çıkacak
Beçin şehri ve kalesini, Menteşeoğulları’nın başkent olarak seçtiğini ve kurucusu Ahmet Gazi’nin de türbesinin bulunduğu bir bölge olduğunu belirten Pektaş, Beçin'in Türk-İslam dönemi yerleşiminde önemli merkezlerden olduğunu dile getirdi.
Antik kentte kazı çalışmalarının yanı sıra restorasyon çalışmaları da yürüttüklerini vurgulayan Pektaş, bu yıl İç Kale, Aşağı Şehir Sokak Yapı Kazısı ile 700 yıllık olduğu değerlendirilen Bey Hamamı'nda koruma çalışmaları gerçekleştirdiklerini bildirdi.
İç Kalede sarnıç ve çevresindeki dokunun ortaya çıkarılması için çalışma yaptıklarına değinen Pektaş, bu alanın üzerine de koruyucu çatı projesi hazırlandığını ifade etti.
Dönemin sosyal hayatı ve mimarisi ortaya çıkarılacak
0 Yorum