Son Dakika Haberleri
/
Muğla’nın batısında yer alan Bodrum, ülkemizin sınırlarını aşan ünüyle dünyaca ünlü turizm destinasyonudur. Beyaz badanalı şirin evleri, el değmemiş sahilleri ve koyları, zengin tarihi ile adeta cennetten bir köşedir.
Türkiye’de yaz tatili denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Bodrum muhteşem doğası ve birbirinden güzel koylarıyla mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Bodrum denilince akla popüler plajları ve eğlenceli hayatı gelse de tarihi dokusuyla da yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmeyi başarıyor.
Bodrum hem tarihi kalıntıları hem de doğa güzellikleriyle size bir tatilden çok daha fazlasını sunuyor. Bodrum tarihi ve kültürel olarak o kadar zengin ki, ilçenin ara sokaklarında yürürken bile birçok antik kalıntıya rastlayabiliyorsunuz. İlçenin birçok noktası tarihi sit alanı statüsünde ve tarihi mekanlar yerli ve yabancı turistin ilgi odağı oluyor.
Bodrum denilince akla gelen biri olan Bodrum Kalesi 1522 yılında St. Jean Şövalyeleri’nin kalesi olarak inşa edilmiş. Bodrum’un sembol yapılarından biri olan Kale, iki liman arasında üç tarafı deniz ile çevrili kayalıklar üzerine kurulmuştur. Bodrum Kalesi aynı zamanda dünyanın en önemli sualtı arkeoloji müzelerinden biri olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne de ev sahipliği yapıyor.
Bodrum’da antik dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Halikarnas Mozolesi de bulunuyor. Kral Mausolos için kız kardeşi ve karısı tarafından yaptırılan Halikarnas Mozolesi, Yunan ve Mısır mimarisinden izler taşıyor. Görkemli bir mimariye sahip olan Halikarnas Mozolesi turistler tarafından oldukça ilgi görüyor.
Bodrum Nerede?
Bodrum, Ege Bölgesi’nde Muğla ilinin batısında yer alan bir ilçedir. Muğla’nın 13 ilçesinden biri olarak öne çıkan Bodrum özellikle dünyanın en önemli turizm yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Muğla’nın en yoğun nüfusa sahip ilçesi olan Bodrum özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor. Bodrum, kendi adını taşıyan yarımada üzerinde kurulu ve girintili-çıkıntılı yarımada boyunca 215 km uzanan sahil şeridine sahiptir.
Bodrum’a Nasıl Gidilir?
Bodrum’a hava yolu, otobüs ya da kendi aracınızla gelebilirsiniz.
Bodrum’a Hava Yolu ile Ulaşım
Bodrum içi ulaşım çeşitli alternatiflerle oldukça kolaylık sağlar. Türkiye’nin ve dünyanın birçok şehrinden Bodrum’a doğrudan uçak seferleri bulunuyor. İlçeye hava yoluyla ulaşım Bodrum-Milas Havalimanı üzerinden sağlanır. Bodrum-Milas Havalimanı, Bodrum ilçe merkezine yaklaşık 35 km uzaklıktadır.
Milas-Bodrum Havalimanı’ndan Bodrum ilçe merkezine ulaşım için havalimanından kalkan servisler tercih edilebilir. Taksi, araç kiralama ve transfer aracı seçenekleriyle merkeze ulaşım sağlayabilirsiniz. Bodrum şehir içi ulaşım ücretleri de hem turistlere hem de yerli halka uygun çözümler sunar.
Bodrum’a Kara Yolu ile Ulaşım
Bodrum’a Türkiye’nin dört bir yanından doğrudan şehirlerarası otobüs seferleri ile ulaşmak mümkündür. Bodrum, İzmir’e 236 km, İstanbul’a 696 km, Ankara’ya 706 km, Muğla’ya ise 109 km uzaklıktadır.
İstanbul’dan Bodrum’a özel aracıyla gelmek isteyenlerin İstanbul-İzmir Otoyolu’nu kullanarak, Aydın yönünde Söke çıkışından yolu takip etmeleri gerekiyor. Ankara yönünden Bodrum’a gelenlerin ise Denizli, Kuyucak ve Yatağan yolunu kullanmaları gerekiyor.
Ankara yönünden Bodrum’a gelenlerin ise Denizli, Kuyucak ve Yatağın devlet yolunu kullanmaları gerekiyor. Bodrum içerisinde pek çok yere ve koya terminalden gidebiliyorsunuz.
Bodrum Şehir İçi Ulaşım
Bodrum’da düzenli bir şehir içi ulaşım ağı mevcuttur. Beldelere ulaşım minibüsler üzerinden sağlanıyor. Bodrum Otogar tarafından, her 15 dakikada bir kalkıp Bodrum içi ve diğer beldelere kolaylıkla gidilebiliyor. Minibüs seferleri Yalıkavak, Göltürkbükü, Gümbet, Turgutreis, Bitez, Ortakent, Akyarlar, Gümüşlük, Karaincir, Yalıçiftlik, Torba, Mazı, Güvercinlik ve Gündoğan’a yapılıyor.
0 Yorum