Son Dakika Haberleri
/
Beyaz renkli evleri, özgün mimari yapısı, masmavi denizi ve çam ormanları ile Türkiye’de turizm bakımından öne çıkan tatil yerlerindendir. Türkbükü, Gümbet, Yalıkavak, Turgutreis, Bitez , Gümüşlük gibi popüler yerleri bulunan Bodrum, güzel koyları ve doğal güzellikleriyle beğeni toplar. Sayısız tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Bodrum Yarımadası’nın her beldesi farklı bir ferahlık verir.
Müzelerden popüler sokaklara, kapalı çarşılardan tarihi mekanlara birçok turistik nokta bulunan Bodrum, kalabalık bir ziyaretçi kitlesine sahiptir. Yaz turizminin vazgeçilmez rotalarından biri olan Bodrum, berrak denizi ile her yaz bölgeye ziyaretçi çekmeye devam etmektedir.
Bodrum’da Gezilecek Yerler
Bodrumda gezilecek yerler geniş bir yelpazeye sahiptir. Bodrum, tarihi ve kültürel görülmesi gereken pek çok yeri olan bir tatil beldesidir. Bunların yanında farklı ilgi alanlarına hitap eden müzeleri bulunur. Kendine özgü havası, suyu olan Bodrum’a geldiğinizde ziyaret edebileceğiniz çeşitli tarihi yapıları ve müzeleri hakkında bilgileri derledik.
Bodrum Kalesi
Bodrum’da üç yanı denizlerle çevrili bir yarımadanın üzerinde bulunan Bodrum Kalesi, tarihin önemli yapılarından biridir. 1402 yılında inşa edilmeye başlayan Bodrum Kalesi, 100 yıl sonra tamamlanmıştır. Doğu Akdeniz’in önemli kalelerinden olan bu kale, eski zamanlarda askeri üs olarak kullanılmıştır. 1964’ten günümüzde ise Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak ziyaretçilere açıktır.
Bodrum Halikarnas Mozolesi
Dünyanın Yedi Harikasından biri olan Bodrum Mausoleum, görülmesi gereken yapılar arasında ilk sıralardadır. Kral Mausolos tarafından eşi ve kız kardeşi için yaptırılan Halikarnas Mozolesi, günümüzde açık hava müzesi olarak gezilebilmektedir. Büyüleyici güzelliği ile eski zamanlardan günümüze kapı açmaktadır.
Bodrum Aya Nikola Kilisesi
Bodrum'un Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Bodrum Aya Nikola Kilisesi kalıntıları, Hilmi Uran Meydanı’ndadır. 1800’lü yıllarda Aziz Nikola’ya adanarak inşa edilen kilise, 1969 yılında Pamukkale Üniversitesi tarafından verilen çürük raporundan dolayı bilinçli bir şekilde yıkılmıştır. Kilise halk eğitim merkezi, sinema ve sünger deposu gibi çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. Kilise günümüzde yazları yapılan resim sergileri için sosyal bir alan olmuştur.
Bodrum Deniz Müzesi
Deniz kabuklarının, maket gemilerin ve eski fotoğrafların sergilendiği Bodrum Deniz Müzesi, bölgenin sosyoekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir yere sahiptir. Bodrum’un kendine özgü teknelerinin maket modellerinin sergilendiği müze, geniş bir tekne perspektifi sunar. Aynı zamanda Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın kişisel eşyaları, yazdığı yazılar, yaşamından ve aile albümünden seçilen fotoğrafların sergilendiği bir alan da mevcuttur.
Yel Değirmenleri
İlçenin simgesi olarak görülen Bodrum yel değirmenleri, bölgede sıkça görülmektedir. Moloz taştan yapılan silindire benzer gövdelerine bazı zamanlar beyaz badana yapılmış, bazı zamanlar da taş gövdeli olarak bırakılmış şekilde rastlamaktayız. Yel değirmenlerinde bulunan yuvarlak kemerli bir kapıdan içerisine girilebilmektedir. Bununla birlikte yel değirmenleri, sahip olduğu mazgal pencereleri ile aydınlatılmaktadır. İçerisinde buğday öğütülen bir mekanizma olan bir değirmen taşı da bulunmaktadır.
0 Yorum