Son Dakika Haberleri
/
Bodrum gezilecek yerler denildiğinde akla pek çok yer geliyor olsa da biz yine de bilmeyenler, ilk kez gelenler için bu makalemizde bilgilendirme yapalım istedik. Bodrum’da yapılacaklar konusunda önerilerde bulunmadan önce isterseniz kısa bir şehir hakkında bilgilendirme yaparak başlayalım.
Bodrum, Muğla’ya bağlı olan en popüler ve turistik ilçelerin başında geliyor. İlgi çekici olmasının en önemli nedeni ise güzel plajlara sahip olması ve gezebileceğiniz tarihi yerlerin bulunmasıdır. Ege’de bir mücevher konumunda bulunan Bodrum’a gelmek için sayısız nedeniniz olabilir veya biz sayabiliriz.
Bodrum denildiğinde akla gelenlerden bir tanesi de yazlıkçılardır. Yani insanlar buradan yazlık alarak yazlarını huzurlu, sakin ve dinlenmiş bir şekilde geçirmeyi amaçlarlar. Bodrum’da yazlık fiyatları bulunduğu konuma ve yazlığın özelliğine göre değişiyor olsa da yine Türkiye’nin diğer ilçeleriyle kıyaslandığında biraz daha pahalı olabilir. Bu nedenle Bodrum denildiğinde yazlıkçılar ve zengin olanlar hep bilinir.
Bodrum’u güzel yapan şeylerden bir tanesi de Arnavut kaldırımlarıdır. Burada yürürken adeta kendinizi başka bir yerdeymiş gibi hissedersiniz. Bu da herkesin mutlaka günün birinde tatmasını gerektiren bir duygu olması gerektiğini hatırlamamızı sağlar. Bodrum’a ilk kez geliyorsanız gezmek için mutlaka 4-5 gününüzü ayırmanız gerekiyor. Daha kısa sürede de gezebilirsiniz ancak her yeri görebilir misiniz? O biraz meçhul.
Kısa bir Bodrum bilgilendirmesinin ardından isterseniz Bodrum’da gezilecek köylerle devam edelim.
Bodrum’a 26 kilometre uzaklıkta olan bu köy adından da anlaşılacağı üzere geçiminin büyük bir bölümünü çömlekten sağlıyor. Köyde halen dede mesleğini sürdüren pek çok kişi var. Köye gidip ziyaret ettiğinizde hem bu çömleklerden satın alma imkanı yakalamış oluyorsunuz hem de o eski köy sıcaklığını ve cana yakın insanları görebiliyorsunuz. Son olarak şunun da bilgisini verelim eğer Mayıs ayının sonunda giderseniz köyde düzenlenen yağlı güreşleri de seyredebilirsiniz.
Bodrum’un en eski yerleşim yerlerinden olan Müsgebi köyü, eski Rum evlerinin bulunduğu bir yer. Köyün adı Rumcadan geliyor ve bu köydeki evlerin hepsi 3 katlı olma özelliğine sahip. Evlere orta kattan içeri giriyorsunuz. Bu evler denizden gelecek baskınlardan etkilenmemek için sahilden olabildiğince geriye çekilmişler.
Bodrum’a 20 kilometrelik mesafede olan bu köy özellikle dalgıçların uğrak yerleri konumunda. Denizin inanılmaz derecede berrak olması sayesinde burada hem yüzmek hem de dalış yapmak çok eğlenceli.
Gündoğan köyü, Farilya adıyla anılıyor. Köy 1961 yılında bu ismi almış. Eskiden bu köyde korsanlar konaklıyormuş. Bu nedenle köy çok ilgi görüyor. Henüz keşfedilmemiş olması ise insanları daha fazla meraklandırıyor.
Karakaya köyü, korsanların saldırılarından korunmak için insanların daha kuytu bölgelere çekilmesiyle oluşmuştur. Çok eski bir tarihi olan bu köye ulaşımda oldukça zordur. Bu özellik ise köyün henüz çok insan tarafından keşfedilmemesine imkan sağlamıştır.
Bodrum’ a gidip köy hayatını iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanız Etrim köyü kesinlikle es geçilecek bir yer değildir. Köyde tarihi el işleme halı dokuma işleri halen yapılıyor. Her yerde göremeyeceğiniz manzaraları görebileceğiniz bu köyden dönüşte isterseniz hediyelik halı da alabiliyorsunuz.
Bodrum’ da gezebileceğiniz köyler listemizin sonunda Sandima köyünden de bahsetmek istiyoruz. Çok eski zamanlar öncesinde Türkmenler tarafından kurulmuş ve terk edilmiş olan bu köyde bir de sanat evi bulunuyor.
Bodrum’a gitmek için en iyi zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Eğer kabalık ortam sevmiyorsanız bu aylar sizin için ideal olabilir, ancak kalabalıktan hoşlananlardansanız o zaman yazın istediğiniz bir ayda gidebilirsiniz. Çünkü yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor.
Bodrum’un en güzel yeri denildiğinde tek bir yer akla gelmiyor. Çünkü herkesin ilgisini çekebilecek farklı tatil beldeleri bulunuyor. Mesela Gümbet, Bitez, Yalıkavak, Turgutreis, Türkbükü, Göltürkbükü, ve Gümüşlük akla gelenlerden bazıları.
Evet, Bodrum’a uçakla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Milas Bodrum Havalimanı, Bodrum’un merkezine yaklaşık olarak 35 kilometre mesafede bulunuyor. Havalimanına indiğinizde ister taksiyle isterseniz de Havaşla merkeze inebilirsiniz. Ulaşımın kolay olduğu havalimanı hakkında detaylı bilgiyi havaalanının resmi internet sitesi üzerinden alabilirsiniz.
Bodrum’ a gittiğinizde kalabileceğiniz pek çok yer var. Ancak enerjiniz yüksekse bu durumda merkezde kalmanız tavsiye edilebilir. Gece hayatına düşkün biriyseniz Gümbet sizin için iyi bir tercih olabilir. Bitez ise her bütçeye uygun konaklama yerlerine sahip. Deniz ve güneş sizin ilgi alanınızı çekiyorsa Ortakent, sade ve esintili bir yer arıyorsanız Akyarlar tercih edebilirsiniz. Bodrum’un şehirleşen yüzü Turgutreis ise her zaman popülerliğini korumuştur. Unutmadan balık sevenler Gümüşlüğü tercih edebilirler.
Bodrum’a geldiğinizde muhtemelen amacınız deniz ve güneşlenmek olacak. Bunun için Google Bodrum’da nerede denize girilir şeklinde yazdığınızda karşınıza çıkacak yerle Turgutreis, Kadıkalesi, Gümüşlük, Akyarlar, Karaincir, Aspat, Bağla, Kargı Koyu, Gümbet, Bitez, Göltürkbükü, Cennet Koyu, Yalıkavak, Gündoğan, Güvercinlik, Güllük olacaktır.
Bodrum’da birbirinden güzel plajlar var, ancak insanlar genellikle Bitez’de bulunan Bitez plajını tercih ediyorlar. Yazın oldukça kalabalık olan bu plaj Bodrum’un güneyinde yer alıyor. Rüzgarı çok görmediğinden dolayı deniz dalgasız ve sakindir.
Bodrum’a gittiğinizde dönmeden önce yemeniz gereken bazı yemeklerinde olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Aşağıda sıralayacağımız bu lezzetli yemekleri yemek için bile tekrar Bodrum’a gitmek isteyebilirsiniz.
Son olarak toparlayacak olursak Bodrum denildiğinde gözünüzde canlanan beyaz kireç yapılı, mavi kapı ve penceresi bulunan taş evler ve huzurlu insanlardır. Burası yılın yarısını yaz mevsimi olarak geçiren bir yerdir. Adına şiirler, şarkılar yazılmış olan bu tatil beldesi Türkiye’nin turizm cennetidir diyebiliriz.
0 Yorum