07 Aralık 2021
1965
ABONE OL

KPSS B Grubu Nedir? KPSS B Grubu Meslekleri ve Kadroları

Kamu kurum ve kuruluşlarına atanmak isteyen adaylar KPSS sınavlarına hazırlanarak istedikleri devlet kurumuna atanmak için çalışıyorlar. Her yıl binlerce aday, kamu kurum ve kuruluşlarındaki kadrolara atanabilmek için KPSS sınavına giriyorlar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda adayların mezun olduğu bölüm ve atanacağı kadrolara göre KPSS türü değişiklik gösteriyor. KPSS B grubu nedir? KPSS B grubu meslekleri ve kadroları nelerdir? sorusu da sınava girecek adaylar tarafından araştırılıyor.

KPSS B Grubu Nedir? KPSS B Grubu Meslekleri ve Kadroları

Kimler KPSS B Sınavına Girebilir?

KPSS B grubuna ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları katılım sağlayabilir. Lisans mezunları ile beraber mezun olabilecek durumda olan her aday KPSS B grubu sınavına giriş yapabilir. KPSS B sınavına girmek isteyen adayın lisans eğitimde son sınıfta olması ve aynı yıl içerisinde mezun olabilmesi gerekir. KPSS B grubu sınavına katılacak adaylar KPSS B grubu için gereken işlemleri başlatmalı ve sınavlardan gereken puanı almalıdır.

KPSS B Grubu Meslekleri Nelerdir?

KPSS B grubunda yapılan memurluk atamaları, kurumsal ve merkezi olarak ikiye ayrılır. Kurumsal atamalar, kurum ve kuruluşların kendilerinin belirlediği tarihlerde gerçekleşir. Merkezi atamalar ise P3 sınav türü dikkate alınarak yılda iki kez yapılır. KPSS B grubu uzman, müfettiş, kaymakam adaylığı, denetmen kadroları dışındaki tüm kadroları içerir. B grubu mesleklerinden bazıları hemşire, mühendis, psikolog, ebe, hemşire, diyetisyen, veteriner gibi lisans kadrolarıdır.

KPSS B Memurluk Kadroları

KPSS A grubundan farklı şekilde tüm lisans bölümleri B Grubu kadro içerisinde yer alır. KPSS P3 puanıyla başvuru yapılabilecek bazı kurum ve kadroları; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Gümrük Müsteşarlığı, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü, T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüdür. Bunun yanı sıra, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Orman Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Adliyeler (katiplik, infaz koruma ve mübaşir gibi), Makine Kimya Endüstrisi, Polislik (POMEM), TSK (Sözleşmeli subay, uzman çavuş) da KPSS B grubuyla memur alımı yapmaktadır.

KPSS B Grubu Konuları Nelerdir?

KPSS B grubu Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarından oluşur. Genel kültür sınavında tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel konular yer alırken, genel yetenek sınavında ise Türkçe, matematik ve geometri konuları bulunur.

KPSS B Grubu Sınavı Kaç Yılda Bir Yapılır?

KPSS B Grubu, A grubunun aksine 2 yılda bir düzenlenmektedir. KPSS B grubu başvuruları genellikle Mayıs – Haziran arası alınır. KPSS B grubu sınavı ise genellikle temmuz ayında gerçekleştirilir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
3 Aralık 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Aralık 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Aralık 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
29 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
Bodrum Yel Değirmenleri Tarihi
BİLGİ KÖŞESİ
Medya Okuryazarlığı Nedir? Amaçları Nelerdir?
BİLGİ KÖŞESİ
Yaban Mersini Nedir? Faydaları Nelerdir?
BİLGİ KÖŞESİ
Enginar Nedir? Faydaları Nelerdir?