04 Kasım 2022
1126
ABONE OL

Hangi Meditasyon Türü Sana Göre: 7 Meditasyon Stili

Meditasyon, bilimsel zihin dinlenme tekniği olarak adlandırılır. Aynı zamanda manevi arınmayı temel alır. Dünyanın birçok yerinde pek çok insan tarafından uygulanan meditasyon, dingin bir atmosfer yaratma konusunda oldukça etkili bir ritüeldir. Yeni başlayanlar için meditasyon tekniklerinin bilinmiyor olması büyük kayıptır. Bu sebeple meditasyon yapacak olan kişilerin kendilerine en uygun meditasyon tekniğini seçmeleri gerekir. Kişilerin zihinlerinin derinliklerinde keşfedebilecekleri ve ruhlarını dinlendirebilecekleri meditasyon türleri arasından seçim yapmaları gerekir. Hangi meditasyonu yapmalıyım diye soranlar için aşağıda derlediğimiz meditasyon çeşitleri oldukça yarar sağlar.

Hangi Meditasyon Türü Sana Göre: 7 Meditasyon Stili

İç Görü ve Aydınlanma: Vipassana

Hintli Budistler tarafından uygulanan Vipassana, en köklü meditasyon teknikleri arasında yer alır. Vipassana, Sanskritçede iç görü anlamına gelen bir kelimedir. Bu meditasyon tekniğinde gözle görülebilen ve algılanabilen şeylerin ötesine geçebilmek amaçlanır. Bu sayede kişi, kendi benliğini keşfedebilir. Ruhun; keder, utanç, acı, pişmanlık gibi düşüncelerden arınmasını ve özgür kılınmasını amaçlayan Vipassana, meditasyona yeni başlayanlar için yoğun bir deneyim olabilir. Ancak ruhunun derinliklerine inmek isteyenler bu meditasyon tekniğini deneyebilir.

Bir Amaç Peşinde: Dzogchen

Tantrik meditasyon çeşitlerinden biri olarak görülen Dzogchen, gözler açık bir şekilde yapılır. Kişilerin duygu ve düşünce dünyasını yargılamaktan kaçınmasını amaçlar. Masa başı çalışanlar ve meditasyona zaman ayıramayanlar için Dzogchen uygun bir meditasyon seçeneğidir. 

Manevi Arınma: Transandantal Meditasyon

Transandantal meditasyon, Maharishi Mahesh Yogi tarafından geliştirilmiş olan bir meditasyon tekniğidir. Derin düşünme ile zihinsel yenilenmeyi amaçlayan bu meditasyon yöntemi, acelecilik, yorgunluk ve yoğun yaşam temposu gibi kavramların beraberinde getirdiği stresi uzaklaştırmak için en etkili meditasyon yöntemi olarak düşünülebilir. Bu meditasyon tekniğini gerçekleştirmek için meditasyon kelimeleri oldukça önemlidir. Bu kelimelere mantra denir. Düşünceler zihinden uzaklaştıkça, saf bilinç sınırına ulaşılabilir ve bu sayede zihinsel karmaşa sone erebilir. 

Özgürlük Hissi: Zen Yaklaşımı

Mantık ile cevaplanamayan soruları koan aracılığıyla zihinden uzaklaştırmaya dayanan Zen yaklaşımı, özgürlük hissini doğurur. Koan, sadece sezgilerle anlaşılabilen soru, öykü ve cümleleri tanımalar. Mantraların aksine, koan’lar kişiyi derinlemesine düşünmek zorunda bırakır. Böylece Zen yaklaşımı uygulayanlar günlük yaşamın streslerinden uzaklaşarak rahatlayabilir. Disiplinli bir kişiyseniz Zen yaklaşımı tam size göredir. Çünkü Zen metodunda disiplinli çalışmak bir zorunluluktur.

Daha Fazla Enerji: Kundalini

Kundalini, sıkça tercih edilen bir yoga egzersizidir. Hindu felsefesinden yola çıkılarak tantrik enerjiye ulaşmak amaçlanır. Enerjik ve dinamik hissetmek isteyenlerin sıkça uyguladığı bir egzersiz alternatifidir. Kundalini, çakralardaki enerjinin baş ve omuz bölgesinden yükselmesini, bu sırada uygulanan nefes egzersizi teknikleriyle enerjinin artırılmasını temel alır.

İyileşme: Farkındalık Meditasyonu

Yeni meditasyona başlayanlar için ideal bir meditasyon tekniği olan farkındalık meditasyonu, herhangi bir özel hazırlık gerektirmez. Ulaşılabilir olması sebebiyle de oldukça popülerdir. Bu meditasyon yöntemi; yoğun tempo, koşuşturma, keşmekeşe bilinçli bir şekilde ara vermek ve gündelik hayatın tüm getirilerinden bir süreliğine uzaklaşmak üzerine yoğunlaşır. Belirli kurallar çerçevesinde ilerler.

Bağışlanma: Şefkat Meditasyonu

Korku, üzüntü ve pişmanlık gibi duygulara fazla odaklandığınızı düşünüyorsanız şefkat meditasyonunu deneyebilirsiniz. Bu meditasyon tekniği, merhamet duygusunun gelişmesini temel alır. Şefkat meditasyonunda acı ve korku veren duygulardan gelen özgürlük hissine odaklanılır. Aynı zamanda bu yönde mantra geliştirilir. Bu mantra meditasyon tamamlanana dek tekrar edilir. 

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Kasım 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
Bodrum Yel Değirmenleri Tarihi
BİLGİ KÖŞESİ
Medya Okuryazarlığı Nedir? Amaçları Nelerdir?
BİLGİ KÖŞESİ
Yaban Mersini Nedir? Faydaları Nelerdir?
BİLGİ KÖŞESİ
Enginar Nedir? Faydaları Nelerdir?